Fallas Vall d Uixó

Comparte esta publicación en las redes sociales.

 

Fallas Vall d Uixó

 

 

Per a fer una breu història de les Falles en la Vall d’Uixó hem de retrocedir a l’any 1982, any en què es va plantar el primer monument faller i es va formar la primera falla com una associació estable de convivència, d’agrupació veïnal i cultural.

Va ser un grup de veïns coneguts com “els Pepes” (La majoria s’anomenava José/Josep o Pepe) els que, de manera improvisada, van formar la primera associació fallera de la Vall d’Uixó. I va ser aqueixa expressió tan valenciana, que a més va caracteritzar els preparatius del primer monument, la que va donar nom a la Falla Pensat i Fet.

L’any 1987 es va constituir la segona comissió fallera de la Vall d’Uixó, la Falla L’Ambient, nom proposat perquè s’ubicava en una zona urbanística de nova creació, on estava tot “l’ambient” de botigues, bars i zones d’oci.

L’any 1991 es van plantar per primera vegada en la Vall d’Uixó les ja tradicionals creus de maig. Això sí, creus de maig referents al món faller, perquè abans de l’any 1936 ja es plantaven creus en la ciutat, però no eren les comissions falleres les encarregades d’això.

Van ser les falles Pensat i Fet i L’Ambient les que van iniciar aquesta tradició, recordant d’aqueixa manera que el març següent, en aqueix mateix lloc on hi havia una creu, es tornaria a plantar un monument faller.

Les dues falles van anar convivint, encara que no va ser fins a l’any 1994 quan es va formar una nova comissió de falla, la Falla La Que Faltava, que va plantar el seu primer monument l’any 1995.

La Falla La Que Faltava era la tercera comissió fallera de la ciutat, i com el seu nom indica, era “la que faltava” perquè es poguera constituir una Junta Local Fallera.

 

 

fallas vall d'uixo 2017, fiestas marzo, fiestasespaña

 

 

 

pirotecnia pablo
Translate »

Pin It on Pinterest